Nieuws

Frenkie weet niet te overtuigen op andere Barça-positie: 'Toen pas draaide het'

Frenkie weet niet te overtuigen op andere Barça-positie: 'Toen pas draaide het'

11-03-2022 09:21

De Spaanse media hebben nog steeds twijfels over Frenkie de Jong als opvolger van Sergio Busquets. De Oranje-international werd gehaald als de ideale opvolger van de routinier, maar liet dat tegen Galatasaray opnieuw niet zien.

De Nederlander startte donderdagavond ten faveure van Busquets als verdedigende middenvelder in de basis tijdens het Europa League-treffen met Galatasaray. De Jong speelde geen sterke eerste helft en moest in de tweede helft weer verplaatsen, zodat de Spanjaard op zijn vertrouwde positie kon spelen.

'Frenkie begon als verdedigende middenvelder, maar hij had moeite om contact te maken met zijn teamgenoten', stelt AS. Marca is het daarmee eens. 'De spelers van Galatasaray zetten de Nederlander onder druk. Pas toen Busquets kwam begon hij in de wedstrijd te komen.'

Ook het Catalaanse Diario SPORT is kritisch op het optreden van de middenvelder uit Arkel en geeft hem een vijf. 'Pas toen Busquets inviel, herwon hij het momentum.' Mundo Deportivo vond De Jong in de tweede helft beter voor de dag komen. 'Hij was in de eerst helft beter dan de eerste. Frenkie heeft nog steeds niet laten zien dat hij Busquets kan opvolgen op zijn positie.'

De Catalanen speelden met 0-0 gelijk tegen Galatasaray in de achtste finale van de Europa League. Barcelona moet daarom in de return op 17 maart nog flink aan de bak.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!