Wedstrijdverslag

Koeman en FC Barcelona raken verder in de problemen: Suárez doet oude liefde pijn

Koeman en FC Barcelona raken verder in de problemen: Suárez doet oude liefde pijn

02-10-2021 22:52

FC Barcelona is er zonder Ronald Koeman op de bank niet in geslaagd te winnen van Atlético Madrid. In het Wanda Metropolitano was de thuisploeg duidelijk de betere, dat het overwicht kon omzetten in cijfers: 2-0.

Barça had zeventig procent van de tijd de bal, maar kon geen potten breken in de Spaanse hoofdstad. Met Memphis Depay in de punt van de aanval en Frenkie de Jong in een nieuwe rol aan de rechterkant deden de Catalanen alles wat ze konden, maar het was niet genoeg. Ondanks dat Joan Laporta het aanblijven van Koeman voor het duel bevestigde, lijkt hij toch te moeten uitkijken voor zijn positie. 

Na 23 minuten opende Thomas Lemar - op aangeven van Luis Suárez de score. Vlak voor rust deed de Uruguayaan zijn oude club nog meer pijn, door zelf voor de 2-0 te zorgen. Juichen deed hij niet. Barcelona kon er weinig tegenover stellen in het eerste bedrijf.

Dat was na rust niet anders. Astandschoten, waaronder een vrije trap van Memphis, waren de belangrijkste wapenfeiten van de uitploeg. Luuk de Jong viel in de slotfase in, maar ook hij kon het verschil niet maken.

Barcelona duikelt door het verlies naar de negende plek in La Liga. Atlético komt, met een wedstrijd meer gespeeld, op gelijke hoogte in punten met koploper en stadsgenoot Real Madrid. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!