Van der Vaart ontstemd over Berghuis-fluitconcerten: 'Kan er werkelijk niet bij'

Van der Vaart ontstemd over Berghuis-fluitconcerten: 'Kan er werkelijk niet bij'

14 oktober - 07:19
Nederland 0 Reacties

Rafael van der Vaart hekelt de fluitconcerten aan het adres van Steven Berghuis tijdens Nederland - Gibraltar. Een deel van het aanwezige Oranje-publiek in De Kuip was hun emotie niet de baas door zijn controversiële overstap van Feyenoord naar Ajax.

'De bondscoach (Luis van Gaal, red.) kan zeggen dat we daar geen aandacht aan moeten besteden, maar ik doe dat wel', begint Van der Vaart in zijn column voor De Telegraaf. 'Dit is onze eigen speler. Met 'onze' bedoel ik onze speler van Nederland. Hij staat daar niet als Ajacied maar als Oranje-international die alles geeft en voor zijn land voetbalt'. Volgens de 109-voudig international moeten 'wij Nederlanders één doel hebben en dat is plaatsing voor het WK in Qatar.

'Nu komt het straks aan op de allerlaatste en belangrijkste partij tegen de Noren in Rotterdam en hebben we de kwaliteiten van Berghuis keihard nodig. We moeten winnen, maar gaan we hem dan ook uitfluiten?', vraagt Van der Vaart zich af als het Nederlands elftal over een maand tegen Noorwegen aantreedt. 

'Ik kan er werkelijk niet bij', aldus een boze Van der Vaart. 'Het hele clubgevoel moet plaatsmaken als Nederland speelt. Als speler van Ajax en later als ex-speler van Ajax heb ik heel wat interlands in De Kuip gespeeld maar ben ik nooit uitgefloten. (...) Ik geloof niet dat Berghuis er zwaar van slag van raakt, maar je voelt je er niet beter door', besluit de oud-Ajacied. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie