Nieuws

De Jong doet gedwongen stapje terug bij Cambuur: 'We hoeven niet zielig te doen'

De Jong doet gedwongen stapje terug bij Cambuur: 'We hoeven niet zielig te doen'

10-03-2022 11:10

Henk de Jong verschijnt niet meer op de bank dit seizoen bij SC Cambuur. De trainer moet vanwege gezondheidsredenen een stapje terug doen bij de Eredivisionist.

Begin december was de trainer al een tijdje uit de roulatie nadat er een cyste in zijn hoofd was gevonden. De klachten die voorheen minder leken te worden keerden deels weer terug, waardoor De Jong niet meer honderd procent kan geven voor de promovendus.

De trainer van de Friezen betreurt zijn tijdelijke afscheid. "We hoeven er geen zielig verhaal van te maken, want er zijn momenteel veel ergere dingen aan de hand in de wereld", aldus De Jong op de officiële clubwebsite. "Voor mij en voor ons is dit wel heel vervelend, maar op dit niveau kun je niet maar voor een deel functioneren. Ga er nu alles aan doen om weer helemaal topfit te worden en dan hoop ik er bij de start van het nieuwe seizoen weer volledig te zijn."

Ook algemeen directeur Ard de Graaf vindt de situatie lastig. "Hoe vervelend dit ook is, de gezondheid van Henk staat natuurlijk voorop en in goed overleg hebben we besloten dat hij daar nu alle tijd en ruimte voor krijgt", legt de directeur uit.

Wie De Jong tijdelijk opvolgt is nog niet bekend. "Als club gaan we ons intern beraden over de invulling van de technische staf voor de rest van het huidige seizoen."

Cambuur kent onder de succestrainer een uitstekend seizoen. De Friezen staan op de achtste plaats in de Eredivisie en strijden volop mee om Europees voetbal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!