Nieuws

'Dortmund ziekenboeg met 13 man: vijftal fit voor Ajax, meerdere vraagtekens'

'Dortmund ziekenboeg met 13 man: vijftal fit voor Ajax, meerdere vraagtekens'

13-10-2021 22:43

Borussia Dortmund wordt al het hele seizoen geplaagd door blessures en ook de voorbije interlandperiode was de ploeg van coach Marco Rose niet goed gezind. Sky Sport zet de stand van zaken uiteen in aanloop naar het Bundesliga-duel met FSV Mainz en de Champions League-kraker tegen Ajax.

Volgens de Duitse omroep kampten liefst dertien spelers de afgelopen weken met blessures of ziekte. Er is echter hoop voor het geplaagde Dortmund. Gregor Kobel, Thomas Meunier, Mats Hummels, Emre Can, Giovanni Reyna kunnen vermoedelijk zaterdag weer minuten maken tegen Mainz.

Die wedstrijd komt voor Mateu Morey, Dan-Axel Zagadou, Soumaila Coulibaly, Raphaël Guerreiro en Youssoufa Moukoko hoogstwaarschijnlijk nog te vroeg. Ook de clash met Ajax lijkt daardoor serieus op de tocht te staan voor het vijftal.

Manuel Akanji, Mahmoud Dahoud en Erling Haaland zijn twijfelgevallen voor dit weekeinde, weet Sky. De Noorse topschutter kampte met een dijbeenblessure, maar hij trainde dinsdag weer een deel met de groep mee. Ajax zal het herstel van de Dortmund-ster met spanning volgen. Die Schwarzgelben zijn volgende week dinsdag de tegenstander in Amsterdam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!