Nieuws

Pochettino richt zich na PSG-blamage op Makkelie: 'Hoe is dit mogelijk?!'

Pochettino richt zich na PSG-blamage op Makkelie: 'Hoe is dit mogelijk?!'

10-03-2022 07:28 Laatste update: 09:28

Mauricio Pochettino baalt stevig van het optreden van Danny Makkelie in de Champions League-kraker tussen Real Madrid en Paris Saint-Germain. De PSG-coach vindt dat de 1-1 van Karim Benzema afgekeurd had moeten worden.

De spits van Real Madrid zette PSG-keeper Gianluigi Donnarumma aan de kant en onderschepte de bal. Vinícius Júnior kon de bal binnenhouden en weer terug bij Benzema bezorgen. De routinier rondde daarna koeltjes af. "Het is een schande! Er wordt een overtreding gemaakt op Donnarumma net voor de eerste goal. Het is niet mogelijk om niet over deze grote fout te praten", aldus Pochettino, geciteerd door RMC Sport.

"Hoe kan dit in 2022 nog gebeuren?", blijft de Argentijn zich richten op de Nederlandse arbitrage. "Het is ongelooflijk dat de fout op Donnarumma niet is beoordeeld door de VAR. Het is een zeer duidelijke fout van Benzema. Vanuit alle hoeken is te zien dat hij een overtreding maakt. Ik kan niet begrijpen dat de VAR niets deed."

Toen de 1-1 eenmaal op het scorebord stond, kantelde de hele wedstrijd. Benzema groeide met een hattrick in een tijdsbestek van twintig minuten uit tot de absolute held van de Madrilenen. Het werd uiteindelijk 3-1 voor Real. "Zestig minuten lang domineerden we, maar die treffer veranderde alles", aldus Pochettino.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!