Nieuws

Van der Vaart begrijpt niets van PSG: 'Dan blijf je toch lekker daar'

Van der Vaart begrijpt niets van PSG: 'Dan blijf je toch lekker daar'

10-03-2022 07:18 Laatste update: 09:25

Rafael van der Vaart denkt dat Mauricio Pochettino zijn biezen kan pakken na de nederlaag met Paris Saint-Germain tegen Real Madrid (3-1). De oud-voetballer snapt niet waarom spelers op sportief gebied graag naar de Parijzenaren zouden willen vertrekken.

Na de uitschakeling tegen de Madrilenen blijft de jacht op een Champions League-winst voortduren voor PSG. Van der Vaart weet waar dat aan ligt. "We hebben al vaker gezegd dat het echt geen team is. Nul komma nul. Het is als een kaartenhuis in elkaar gevallen", aldus de oud-speler van Real Madrid bij Ziggo. "Dit is gewoon zijn laatste wedstrijd geweest. Je staat voor, er is niks aan de hand, maar je gaat er wéér uit. Zo zien zij dat. Die mensen met geld denken: dan gooien we hem eruit en halen we een nieuwe. De uitschakeling is eigenlijk een schande."

De Parijzenaren trokken deze zomer Lionel Messi, Sergio Ramos, Achraf Hakimi, Gianluigi Donnarumma en Georginio Wijnaldum aan en sterren als Kylian Mbappé en Marco Verratti spelen al jaren voor de club. Toch is de Franse kampioen nu uitgeschakeld in het miljardenbal. "Waarom zou je naar Parijs gaan? Omdat je daar heel veel kan verdienen? Als je goed bij Real Madrid of Barcelona speelt, blijf je daar toch lekker voetballen", aldus Van der Vaart.

Bovendien vindt de 109-voudig Oranje-international dat Wijnaldum een verkeerde keuze heeft gemaakt door naar Frankrijk te trekken. "Dat is een hele slechte keuze geweest, maar dat geldt ook voor al die andere spelers. Het grote geld. Want de Champions League winnen deed hij ook met Liverpool."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!