Zirkzee: 'Feyenoord is uiteindelijk niet heel dichtbij gekomen'

Zirkzee: 'Feyenoord is uiteindelijk niet heel dichtbij gekomen'

Joshua Zirkzee werd tijdens de zomer in verband gebracht met Feyenoord, maar van een verhuur aan de Rotterdammers was nooit echt sprake. Dat vertelt de twintigjarige spits van Bayern München aan Voetbal International.

Zirkzee speelde in de jeugd van Feyenoord, waardoor de link snel is gelegd. "Er is ooit wel contact geweest. Meer kan ik niet zeggen", begint hij. "Ik heb natuurlijk bij Feyenoord gespeeld. Na al die geruchten komt er vanzelf contact. Maar uiteindelijk is het niet heel dichtbij gekomen." De Rotterdammers gingen wel in zee met Cyriel Dessers.

Zirkzee wordt verhuurd aan Anderlecht, waar coach Vincent Kompany bij zijn komst stelt dat hij te goed is voor België. "Dat hoorde ik eigenlijk vorige week pas. Maar als dat uit zijn mond komt, is het natuurlijk een enorm compliment. Je hebt voor elke trainer respect, maar voor iemand met zo'n staat van dienst net een beetje meer. Ik ben het overigens niet met hem eens dat ik te goed ben voor het Belgische voetbal. Ik denk dat niemand hier te goed is voor de Belgische league."

Na een moeizame periode heeft Zirkzee de stijgende lijn te pakken bij Anderlecht. Hij zet een doorbraak bij Bayern nog niet uit het hoofd. "Dat zou wel het mooiste zijn. Het hoofdstuk Bayern München is nog niet gesloten. Maar op dit moment ben ik daar niet mee bezig. De focus ligt nu op Jong Oranje en Anderlecht."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie