Nieuws

Dreigement vanuit Oekraïense voetbalbond: recordinternational moet vrezen

Dreigement vanuit Oekraïense voetbalbond: recordinternational moet vrezen

09-03-2022 16:06

Anatoliy Tymoshchuk moet vrezen voor een straf vanuit Oekraïne. De voetbalbond van het land dat momenteel in een hevige oorlog verkeert met Rusland, is bereid om hem alle binnenlandse prijzen die hij in zijn loopbaan heeft gewonnen te ontnemen.

De recordinternational van Oekraïne is momenteel actief als assistent bij het Russische Zenit Sint-Petersburg en heeft zich tot nog toe stil gehouden over de situatie in zijn geboorteland. Met deze actie staat hij bij veel landgenoten op de tenen, onder meer bij Atalanta Bergamo-middenvelder Ruslan Malinovskyi, die hier publiekelijk schande van sprak.

Als gevolg heeft de Oekraïense voetbalbond een statement gemaakt. Hierin wordt duidelijk dat de oud-Bayern München-middenvelder met zijn acties de regels overtreedt. 'Tymoshchuk blijft zwijgen en werken voor de club van de bezetter. Door deze bewuste keuze te maken schaadt Tymoshchuk het imago van het Oekraïense voetbal en schendt hij artikel 1.4. van ethische code van de UAF.'

Naast het afpakken van alle gewonnen prijzen wil de Oekraïense voetbalbond hem ook zijn trainerslicentie ontnemen. Tymoshchuk kwam in totaal 143 keer uit voor zijn land en won in totaal 7 binnenlandse prijzen: drie keer de Oekraïense competitie, drie keer de Oekraïense beker en één keer de Oekraïense Super Cup. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!