Neymar onder vuur na 'misplaatste' uitspraken: 'Hij geeft niet om PSG'

Neymar onder vuur na 'misplaatste' uitspraken: 'Hij geeft niet om PSG'

13 oktober - 21:47
Ligue 1 0 Reacties

Neymar krijgt flinke kritiek te verduren. Voormalig Paris Saint-Germain-speler Jérôme Rothen kraakt de vorm van de Braziliaanse ster, die in een documentaire ook nog eens twijfelde over zijn toekomst.

Ondanks de dominantie van PSG in de Ligue 1 scoorde Neymar dit seizoen pas één keer. Ook de Braziliaanse ploeg wist hij de voorbije interlandperiodes niet echt bij de hand te nemen. De documentaire over de 29-jarige aanvaller verscheen dan ook op een ongelukkig moment. Daarin vertelt Neymar dat het WK 2022 weleens zijn laatste eindtoernooi kan worden, omdat hij twijfelt of hij de 'mentale kracht heeft om door te gaan'.

Voor Rothen reden om hem hard aan te pakken. "Neymar is een fantastische speler als hij in goede vorm is, het probleem is alleen dat hij nu al lang in een slechte fase zit", zegt de analist bij RMC Sport. Hij vindt de uitspraken van de dribbelaar 'verschrikkelijk' voor PSG. "Hij mist gedrevenheid en enthousiasme. Als je tussen de regels door leest, geeft hij niet om PSG. Er is alleen de liefde die hij heeft voor Brazilië, met wie hij het WK wil winnen. Zijn laatste kans is over een jaar in Qatar."

"Maar ik wil hem herinneren aan zijn plichten", vervolgt Rothen. "Als je één van de gezichten van de club bent en net je contract hebt verlengd (tot medio 2025, red.), dan kan je niet zomaar stellen dat je het straks misschien niet mentaal op kan brengen om nog in het voetbal actief te zijn. Ik vind het misplaatst. Ik hoop dat PSG zijn loyaliteitsbonus niet uitkeert met zulke uitspraken. Hij moet zijn verantwoordelijkheden onder ogen zien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie