Nieuws

Lang krijgt steun: “Hij zou een 'aparte jongen' zijn , dat is totaal anders”

Lang krijgt steun: “Hij zou een 'aparte jongen' zijn , dat is totaal anders”

09-03-2022 14:59

Noa Lang komt de laatste weken vaker in het nieuws door zijn gedrag dan door zijn goede spel. Volgens Kamal Sowah is dat onterecht. De winteraanwinst van AZ neemt het op voor de Nederlander.

"Een fantastische speler én ploeggenoot", aldus de ex-Bruggeling tegenover Voetbal International. De huurling van Club Brugge weet dat er veel vooroordelen bestaan over de ex-Ajacied. "Voordat ik naar Brugge kwam, had ik veel verhalen gelezen over hem. Dat het een aparte jongen zou zijn en zo. De realiteit is compleet anders. Noa is een ontzettend aardige en sociale jongen."

De Oranje-international hielp Sowah om zijn draai te vinden binnen de groep bij Club Brugge. "Hij zorgde dat ik me snel thuis voelde, we hadden meteen een klik. We hebben nog steeds contact met elkaar. Zo zie je maar dat imago en werkelijkheid niet altijd hetzelfde zijn", stelt Sowah.

De Ghanese aanvaller wordt door AZ voor een half jaar gehuurd van de regerend Jupiler Pro League-kampioen. Bij de Belgen is Sowah de recordaankoop. Maar liefst negen miljoen telde de Bruggelingen neer om hem van Leicester City over te nemen afgelopen zomer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!