Nieuws

'Als Mauro het graag wil en het zou een verrijking zijn voor Oranje, prima toch'

'Als Mauro het graag wil en het zou een verrijking zijn voor Oranje, prima toch'

09-03-2022 13:13 Laatste update: 13:14

Mauro Júnior heeft de mogelijkheid om voor het Nederlands elftal uit te komen. De Braziliaan woont bijna vijf jaar in Nederland en komt daardoor in aanmerking voor een Nederlands paspoort. Marco van Basten is positief gesteld over de mogelijkheid om de PSV'er in de toekomst op te roepen voor Oranje.

"Het lijkt me wat snel om Mauro op te roepen voor het Nederlands elftal, maar als hij Nederlander zou willen worden, dan is dat toch prima", laat Van Basten weten bij Rondo. De analist denkt dat de verdediger van PSV in de toekomst wellicht bruikbaar kan zijn voor Oranje."Als hij het graag wil en het zou een verrijking zijn voor het Nederlandse voetbal, één en één is twee. Het zijn keuze."

Volgens Ronald de Boer kan een achterliggend motief er ook voor zorgen dat de Braziliaan van PSV een Nederlands paspoort aan wil vragen. "Soms is het ook gewoon gemak. Vaak kun je als Nederlander door bepaalde instanties veel sneller dingen bereiken dan wanneer je een niet-EU'er bent. Er zitten heel veel voordelen aan, dus ik begrijp dat wel."

Mauro Júnior woont bijna vijf jaar in Nederland en zal volgens het Eindhovens Dagblad komende zomer een Nederlands paspoort aanvragen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!