Nieuws

Sowah: 'Mijn vrienden verklaarden me voor gek dat ik niet naar Feyenoord ging'

Sowah: 'Mijn vrienden verklaarden me voor gek dat ik niet naar Feyenoord ging'

09-03-2022 09:29 Laatste update: 09:32

Kamal Sowah werd door zijn vrienden aangespoord om in zijn tienerjaren de overstap naar Feyenoord te maken. De Ghanese aanvaller besloot zijn eigen pad te bewandelen en wordt momenteel voor een half seizoen door Club Brugge verhuurd aan AZ.

"Op mijn zeventiende begon de belangstelling uit Europa toe te nemen en moest ik een keuze gaan maken. Dat bracht me in een lastige situatie", vertelt Sowah in gesprek met Voetbal International. Feyenoord had serieuze interesse in de Ghanees. "Mijn vrienden verklaarden me voor gek dat ik niet naar Feyenoord ging. Die club heeft een grote naam in Ghana. Ze bleven het zeggen tegen me: 'Wat doe je hier nog in Ghana, ga toch naar Feyenoord toe'."

Sowah had op jonge leeftijd al een hele sterke mening. "Bij de Academy vonden ze dat ik naar Manchester City moest gaan, met die club is er een samenwerkingsverband. Ik wilde mijn eigen weg uitstippelen. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen, maar dat wil niet zeggen dat ik geen eigen keuzes maak", aldus de huurling van AZ.

De 22-jarige Ghanees besloot uiteindelijk de overstap te maken naar Leicester City. Hij werd direct verhuurd aan OH Leuven. Sowah promoveerde met de Belgische ploeg naar de Jupiler PRO League en verkaste uiteindelijk in 2021 naar Club Brugge voor een bedrag van negen miljoen euro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!