Nieuws

Van Dijk: 'Ik denk zeker dat Koeman een hele goede kandidaat is'

Van Dijk: 'Ik denk zeker dat Koeman een hele goede kandidaat is'

09-03-2022 09:00 Laatste update: 09:05

Virgil van Dijk is van mening dat Ronald Koeman een geschikte kandidaat is om terug te keren als bondscoach bij Oranje. De 58-jarige trainer liet eerder ook al weten dat hij graag nog een groot toernooi wilde meemaken met het Nederlands elftal.

"Hij heeft heel veel betekend in mijn carrière", trapt Van Dijk af in gesprek met RTL Nieuws. "Ik heb heel goed met hem gewerkt. als het in de toekomst weer zo ver komt, zou dat prima zijn. Als ze nu al gaan plannen wie er na de huidige bondscoach (Louis van Gaal, red.) moet komen, dan denk ik zeker dat Koeman een hele goede kandidaat is. Ronald heeft een fantastische tijd gehad bij Oranje", aldus de verdediger van Liverpool.

In de Videoland-serie Força Koeman zei de voormalig bondscoach van Oranje al dat hij een terugkeer wel ziet zitten. "Als ik daar ooit weer een kans voor krijg. Ik zal niet gaan solliciteren, maar dat is wel een gemisje. Wie weet komt dat nog een keer. Dat past misschien nog wel het beste bij mij, om niet iedere dag op het veld staan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!