Nieuws

Meesterscout De Visser ziet twee opvolgers voor Blind in Oranje

Meesterscout De Visser ziet twee opvolgers voor Blind in Oranje

08-03-2022 22:17

Meesterscout Piet de Visser is onder de indruk van de opmars van Mauro Júnior. De Braziliaanse middenvelder kan binnenkort een Nederlands paspoort aanvragen, aangezien hij binnenkort vijf jaar in Nederland wooont. De Visser is van mening dat Mauro Júnior niet zou misstaan op de positie van Daley Blind in het Nederlands elftal. 

Mauro begon zijn avontuur in Eindhoven als vleugelverdediger en speelt de laatste weken op de rechterflank in een meer aanvallende rol. "Ik kende hem als een speelse middenvelder en aanvaller. Dan is het leuk en aardig. Ik sta ervan te kijken hoe goed en snel hij het als linksback oppakt", vertelt De Visser in De Telegraaf

De multi-functionele speler wist Philipp Max uit de basis te spelen. De Visser is onder de indruk van de prestaties van Mauro. "Door zijn enorme inzicht is hij heel goed als hij achter de bal kan spelen. Zijn techniek en passing zijn fantastisch. Het is nu wachten op de volgende stap. Mauro Junior zal een tijdlang achtereen dit niveau moeten laten zien. En hij moet aan zijn fysiek werken."

De Visser ziet in Mauro een goede opvolger van Daley Blind in het Nederlands elftal, die inmiddels 31 jaar oud is. Ook Owen Wijndal zou niet misstaan op die positie, ziet de scout. "Die zouden op termijn allebei de positie van Daley Blind kunnen overnemen", sluit hij af. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!