Nieuws

Advocaat en Van Marwijk eensgezind: 'Stoppen is geen optie'

Advocaat en Van Marwijk eensgezind: 'Stoppen is geen optie'

13-10-2021 20:16 Laatste update: 21:15

Dick Advocaat en Bert van Marwijk zijn respectievelijk bondscoach van Irak en de Verenigde Arabische Emiraten, maar van een pensioen willen ze niets weten. De ervaren oefenmeesters willen bezig blijven.

De 74-jarige Advocaat benadrutk dat Irak wel zijn laatste klus is als trainer. "Maar ik sluit niet uit dat ik nog wat ga doen in een andere functie in het voetbal", zegt hij tegen Voetbal International. "Ik ben er nu wel achter dat stoppen geen optie is. Je moet bezig blijven."

Zijn vijf jaar jongere collega sluit zich daar volmondig bij aan. "Zijn Dick en ik gek? Misschien", stelt Van Marwijk. "Maar we zijn ook liefhebbers. Nee, niet van geld, gewoon van voetbal. Geld… we hadden allebei al lang kunnen stoppen, maar zowel hij als ik weet dat als je dat doet, er toch een klein beetje van jezelf sterft. Daarom stop ik ook nooit. Ja, misschien als trainer/bondscoach, maar dan zijn er nog genoeg andere dingen om te doen in het voetbal."

"Op het veld zal ik niet sterven, maar ik heb te veel mensen gezien die stopten en binnen no time heel oud werden. Dat wil ik niet", besluit de ex-bondscoach, die Oranje in 2010 naar zilver leidde op het WK.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!