Pasveer beoordeelt Gorter: 'Hij kan nog flink groeien, moet leren te investeren'

Pasveer beoordeelt Gorter: 'Hij kan nog flink groeien, moet leren te investeren'

13 oktober - 19:48
Eredivisie 0 Reacties

Remko Pasveer geniet van de samenwerking met Maarten Stekelenburg en Jay Gorter bij Ajax. Volgens de van Vitesse overgekomen doelman vormen de drie 'een hechte keepersgroep'.

"Jay is daarbij het jongere broertje, haha. Nee, gekkigheid, er zit natuurlijk een flinke generatiekloof tussen hem en ons, maar dat is juist mooi om te ervaren", zegt Pasveer in Voetbal International. "Jay is echt een heel fijne jongen en goede keeper. Hij kan soms nog wel lekker grillig zijn, dat hij zijn woordje klaar heeft, dat vinden we ook wel mooi. Dan zegt de trainer iets en reageert Jay daar direct op. Dan kijken Maarten en ik elkaar aan en moeten we lachen."

"We herkennen daarin iets van onszelf toen we zo jong waren", vervolgt Pasveer. "We manen Jay dan weleens tot rust, maar hij is jong en talentvol, dat hoort erbij." Hij ziet dat de oud-keeper van Go Ahead Eagles veel potentie heeft. "Hij kan nog flink groeien, moet leren te investeren in zijn lichaam, en ik zie zeker een mooie toekomst voor hem. Hopelijk kan hij over tijdje hier de eerste doelman worden."

Pasveer is echter niet van plan om zelf zijn keepershandschoenen binnenkort op te bergen. Hij viert op 8 november zijn 38ste verjaardag. "Blijkbaar doe ik fysiek iets goed, zodat ik nog altijd topfit ben. En het liefst ga ik nog jaren door. Een paar jaar geleden memoreerde ik aan Edwin van der Sar die tot zijn veertigste doorging, toen ik deze vraag kreeg. Zo sta ik er nog altijd in."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie