Breaking news

'Grim ontslagen bij Willem II, ook Mathijsen op non-actief gesteld'

'Grim ontslagen bij Willem II, ook Mathijsen op non-actief gesteld'

08-03-2022 10:56 Laatste update: 11:12

Fred Grim is ontslagen als trainer van Willem II, dat meldt het Brabants Dagblad dinsdagochtend basis van betrouwbare bronnen. Technisch directeur Joris Mathijsen is op non-actief gesteld.

Willem II staat onder hoogspanning. Concurrenten als PEC Zwolle pakten afgelopen weekend wel een overwinning, maar de Tilburgers zijn bezig aan een bijzonder slechte reeks. Na de 2-1 overwinning op PSV eind september won de ploeg van Grim nog maar één van de laatste achttien competitiewedstrijden en daardoor komen de degradatieplekken in hoog tempo dichterbij. Nu staat de ploeg op de vijftiende plaats, slechts één plek boven de degradiestreep.

De ploeg speelde afgelopen weekend 0-0 tegen sc Heerenveen en er is door de clubleiding nu ingegrepen. De club meldde na het gelijkspel al dat er crisisoverleg zou komen. De kritiek op Mathijsen nam ook steeds meer toe. Hij is verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie. Mathijsen is sinds 2016 technisch directeur bij Willem II.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!