Nieuws

Afgeschreven PSV'er is nu belangrijke schakel: 'Ik heb ritme nodig'

Afgeschreven PSV'er is nu belangrijke schakel: 'Ik heb ritme nodig'

08-03-2022 10:32

Érick Gutiérrez krijgt de smaak steeds meer te pakken bij PSV. De Mexicaan is inmiddels de nieuwe controleur naast Ibrahim Sangaré op het middenveld.

De speler is blij dat hij weer minuten maakt. Afgelopen zomer leek het er zelfs op dat hij ging vertrekken uit Eindhoven vanwege een gebrek aan perspectief. "Ik ben een speler die ritme nodig heeft en dat bouw je alleen op als je een aantal wedstrijden achter elkaar blijft staan", ,vertelt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "We hebben geen taal nodig om elkaar te begrijpen, dat is misschien wel bijzonder. Een blik is vaak voldoende", zegt hij over de samenwerking met Sangaré op het middenveld.

Ook spreekt de Mexicaan zich uit over de toekomst. Zijn contract loopt tot de zomer van 2023. "Ik vind dat het nog beter moet, maar ben uiteraard tevreden dat ik nu weer zoveel speel. Of ik nog langer blijf na dit seizoen? Dat hangt ook van de nieuwe trainer en zijn plannen af. Er zijn op dit moment nog geen nieuwe contractgesprekken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!