Nieuws

Ajax haalt met Tyton 'fanatiekeling' in huis: 'Ik hoor hem nog schreeuwen'

Ajax haalt met Tyton 'fanatiekeling' in huis: 'Ik hoor hem nog schreeuwen'

08-03-2022 12:13

Przemyslaw Tyton is de nieuwe stand-in van André Onana bij Ajax. Zijn oud-collega's bij FC Cincinnati in de MLS zijn lyrisch over de Pool.

"Hij was natuurlijk vrij en Ajax zal ongetwijfeld hebben gekeken naar bepaalde kwaliteiten die zij willen toevoegen", aldus zijn oud-trainer Jaap Stam tegenover De Telegraaf. "Dan kom je snel ook op het meevoetballende gedeelte uit. Dat hij dat kan, heeft hij bij Cincinnati goed laten zien."

Ook over de persoon Tyton is Stam erg te spreken. "Hij is een goede persoonlijkheid ook, een positieve jongen. Hij weet wat zijn rol is en zal zich daarin schikken. Hij zal het beste uit zichzelf halen en anderen ook pushen. Hij leeft echt voor de sport."

Maikel van der Werff speelde jarenlang voor de ex-PSV'er bij de Amerikanen. "Titi is een superleuke en spontane gast. Ajax heeft hier een goede aan. Hij is een goede lijnkeeper, heeft onwijs goede reflexen. Ik snap de keuze voor hem." De verdediger van PEC Zwolle bevestigt dat Ajax met Tyton een fanatiekeling in huis haalt. "Ik hoor hem nog schreeuwen op trainingen", aldus Van der Werff.

Door de blessures van Remko Pasveer, Jay Gorter en Maarten Stekelenburg voelde Ajax zich genoodzaakt een ervaren stand-in voor André Onana. Dit leek eerst Robbin Ruiter te worden, maar uiteindelijk kozen de Amsterdammers voor de internationale ervaring van Tyton.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!