Nieuws

Van de Beek beleeft horroravond: Spurs maakt gehakt van Everton

Van de Beek beleeft horroravond: Spurs maakt gehakt van Everton

08-03-2022 07:01 Laatste update: 07:25

Donny van de Beek is maandagavond met Everton weggespeeld door Tottenham Hotspur. Everton is nog nooit gedegradeerd uit de Premier League, maar zal dit seizoen moeten knokken om dit zo te houden.

Al na een kwartier kwam de ploeg van Frank Lampard op een 1-0 achterstand. Het was verdediger Michael Keane die de bal achter zijn eigen doelman Jordan Pickford schoot. Niet veel later scoorde Heung-Min Son met een schuiver de 2-0. Kort voor rust liep de ploeg uit Noord-Londen zelfs uit naar 3-0, toen Harry Kane vrij kon doorlopen en rustig afrondde.

De tweede helft was ook niet aan Everton besteed. Tottenham combineerde erop los en de ploeg van Van de Beek kwam overal net te laat. Veertig seconden na de aftrap was het linksback Sergio Reguilón die de 4-0 maakte. Daarna deed Kane nogmaals een duit in het zakje met een rake volley: 5-0. De spits bepaalde daarmee de eindstand. Van de Beek werd na een uur naar de kant gehaald. Delle Alli viel in tegen zijn oude club.

De club uit Liverpool staat na 25 duels op 22 punten, net boven het Burnley van Wout Weghorst. The Toffees hebben wel nog drie inhaalduels te goed. Tottenham heeft ook nog een duel te goed en mengt zich met deze overwinning in de strijd om de Champions League-plekken. De Londenaren staan drie punten achter grote rivaal Arsenal, dat vierde staat.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!