Nieuws

Tickets  Ajax-Dortmund voor woekerprijzen aangeboden: 'Doe het jezelf niet aan'

Tickets Ajax-Dortmund voor woekerprijzen aangeboden: 'Doe het jezelf niet aan'

13-10-2021 19:28

De Supportersvereniging van Ajax raadt supporters met klem af om tickets voor het Champions League-duel met Borussia Dortmund op de zwarte markt te kopen. De wedstrijd is uitverkocht en kaarten worden voor woekerprijzen aangeboden op het internet.

Ajax neemt het volgende week dinsdag op tegen de Duitse topclub. Het treffen is bijzonder in trek en de Johan Cruijff Arena was dan ook snel uitverkocht. Op platformen als Marktplaats worden sommige kaarten nu voor meer dan vierhonderd euro aangeboden. 

'Het betreurt Supportersvereniging Ajax dat sommige mensen over de rug van Ajacieden geld willen verdienen door een kaartje te scoren en vervolgens voor een veelvoud aan te bieden op Marktplaats', schrijft Ajax Life in een reactie. 'Deze mensen moeten even goed nadenken of ze wel een echte Ajacied zijn...'

Zowel Ajax als de Supportersvereniging benadrukt dat zwarthandel strafbaar is. De club onderneemt ook actie tegen doorverkoper, zo werden in het verleden al boetes en stadionverboden opgelegd. Bovendien ligt het gevaar van oplichting op de loer. Fans lopen het risico dat het ticket wordt geblokkeerd. 'Doe het jezelf niet aan.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!