Nieuws

'Dani Alves overtuigt Xavi: Braziliaan langer bij Barcelona'

'Dani Alves overtuigt Xavi: Braziliaan langer bij Barcelona'

07-03-2022 18:33 Laatste update: 20:32

De kans is aannemelijk dat Dani Alves zijn contract bij FC Barcelona met één seizoen verlengt. De club, trainer Xavi en de Braziliaan zelf hebben deze wens uitgesproken.

Als alles volgens plan verloopt, speelt Alves volgend jaar nog een seizoen in Barcelona. Dit meldt het Spaanse Diario SPORT. Er zijn nog geen gesprekken geweest tussen de twee partijen, maar binnen afzienbare tijd zal de club de onderhandelingen starten. De sportdirectie van de Catalaanse grootmacht heeft dit intern al besproken. 

FC Barcelona verwacht niet tegen financiële problemen aan te lopen gedurende de onderhandelingen. De Braziliaan speelt momenteel namelijk 'praktisch gratis' voor de club. Hij besloot de financiële problemen van de club te respecteren bij zijn terugkeer. De 38-jarige Braziliaan verkaste naar Spanje, omdat hij zich graag in de kijker wilde spelen bij de Braziliaanse bondscoach met het oog op het WK-voetbal.

Alves kwam dit seizoen tot zeven officiële wedstrijden voor FC Barcelona. Viermaal verscheen hij aan de aftrap van een duel. Vorige maand was de Braziliaanse rechtsback nog trefzeker in de topper tegen Atlético Madrid.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!