'Gigantisch inkomen' voor Zahavi: 'PSV moet mee, als je ziet wat Ajax betaalt'

'Gigantisch inkomen' voor Zahavi: 'PSV moet mee, als je ziet wat Ajax betaalt'

13 oktober - 19:14
Eredivisie 0 Reacties

De onthulling dat Eran Zahavi in twee jaar tijd zes miljoen euro verdient bij PSV, doet het nodige stof opwaaien. Oud-speler Björn van der Doelen en clubwatcher Marco Timmer zijn verrast door het hoge inkomen van de 34-jarige spits.

"Op internationaal niveau is het waarschijnlijk niet eens zo heel veel. Maar op Nederlands niveau is dit gigantisch", zegt Van der Doelen in de de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. "Maar als je mee wilt met de grote jongens moet je ook qua salaris mee."

"Ik wist wel dat PSV het salarisplafond had losgelaten, Luuk de Jong verdiende ook al 2 à 2,5 miljoen, maar dit is wel next level", concludeert Timmer. "Drie miljoen salaris… PSV heeft ook niet zoveel keuze, als je ziet wat Ajax betaalt. Dusan Tadic en Hakim Ziyech zaten op 4,5 tot 5 miljoen. Maar 3 miljoen voor Zahavi…", uit de VI-verslaggever zijn verbazing.

Timmer vraagt zich af of de prestaties van Zahavi dat billijken. "Dan ga je kijken naar zijn prestaties. Bij Israël zijn z'n cijfers fantastisch, bij PSV is het redelijk maar nog niet goed. Als je dat afzet tegen zijn prestaties, mag het misschien wel wat beter. Voor PSV is het wel echt heel veel geld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie