Nieuws

FC Kopenhagen zonder spitsen richting Eindhoven: 'Nog nooit meegemaakt'

FC Kopenhagen zonder spitsen richting Eindhoven: 'Nog nooit meegemaakt'

07-03-2022 16:16 Laatste update: 16:21

PSV speelt donderdagavond tegen FC Kopenhagen zijn eerste wedstrijd in de achtste finale van de Conference League. De Denen moeten het in de wedstrijden tegen de Eindhovenaren stellen zonder spits. Kersverse aanwinst Khouma Babacar blijkt namelijk niet speelgerechtigd te zijn voor het Europese tweeluik.

In de winter trok de Deense grootmacht Babacar aan. De Senegalees blijkt nog een schorsing van twee wedstrijden open hebben te staan, waardoor hij de wedstrijden tegen PSV aan zich voorbij moet laten gaan. In september pakte de aanvalsleider van Kopenhagen nog een rode kaart in de Europese wedstrijd tegen Rosenborg BK. De Denen waren niet op de hoogte van deze informatie.

"Het is een ongelukkige situatie voorafgaand aan een paar belangrijke wedstrijden", laat sportief directeur Peter Christiansen weten via de officiële clubkanalen. "We hebben een vergelijkbare situatie nog nooit meegemaakt, maar in de toekomst zullen we ervoor zorgen dat alle registraties nog een keer worden bekeken. Het is uiteindelijk onze verantwoordelijkheid."

In januari vertrok spits Jonas Wind naar VfL Wolfsburg. Naast Babacar werden ook ex-Feyenoorder Nicolai Jorgensen en Mamoudou Karamoko naar Denemarken gehaald. In de winterstop mogen er drie nieuwe spelers toegevoegd worden aan de selectie. Aangezien Jorgensen en Karamoko niet in aanmerking kwamen voor deze plekken, moet Kopenhagen zonder spits aantreden tegen PSV.

Ondanks de afwezigheid van meerdere spitsen, heeft Christiansen vertrouwen in de ploeg. "We sturen natuurlijk nog steeds een competitief team het veld op. De wedstrijden tegen PSV zijn een krachtmeting waar we allemaal naar uitkijken. We zullen de wedstrijden aanvallen met alles wat we hebben", aldus de Deen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!