Nieuws

'FIFA stelt extra transferperiode in voor buitenlanders in Oekraïne en Rusland'

'FIFA stelt extra transferperiode in voor buitenlanders in Oekraïne en Rusland'

07-03-2022 16:26

De FIFA denkt serieus na over een extra transferperiode voor buitenlandse spelers die actief zijn in Rusland en Oekraïne. Daardoor zouden de spelers hun contract gratis kunnen ontbinden en daarna kunnen aansluiten bij een nieuwe club.

Dat meldt onder andere L'Équipe. De FIFA wil hiermee een helpende hand bieden aan de buitenlandse voetballers die op dit moment voetballen in het oorlogsgebied. in Oekraïne zijn er rond de tachtig buitenlanders actief op het hoogste niveau. Rusland kent met meer dan honderd buitenlandse spelers nog een hoger aantal.

De FIFA meldde eerder al dat buitenlandse spelers in Rusland hun club mochten verlaten, maar ze wel voor 30 juni moesten terugkeren bij hun werkgever. Na aanvraag van FIFPro, de wereldwijde spelersvakbond, en het World Leagues Forum, een overkoepelende organisatie van meer dan veertig competities, heeft de FIFA hun standpunt bijgesteld en lijkt het erop dat de buitenlandse spelers binnenkort kosteloos hun contract kunnen verscheuren en kunnen verkassen naar een nieuwe club.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!