Nieuws

Drastisch besluit Ligue 1: aantal clubs teruggeschroefd van twintig naar achttien

Drastisch besluit Ligue 1: aantal clubs teruggeschroefd van twintig naar achttien

13-10-2021 18:27

De Ligue 1 zal vanaf het seizoen 2023/2014 bestaan uit achttien clubs. De Franse competitie bestaat nu nog uit twintig clubs, waardoor er volgend seizoen vier ploegen rechtstreeks degraderen. 

Dat besluit maakt de LFP - het bestuursorgaan van de twee grootste Franse competities - vandaag bekend. Om in augustus 2023 met achttien teams te beginnen aan het Ligue 1-seizoen, zullen er volgend seizoen vier clubs meteen degraderen en zullen er geen play-offs om promotie/degratie plaatsvinden in Frankrijk.

De LFP geeft aan dat de uitzendrechten de belangrijkse reden is voor de hervorming van de competitie. Vanaf 2024 start in Frankrijk een nieuwe verdeling van de tv-gelden, waardoor het vanuit het oogpunt van de LFP logisch is om in 2023/2024 te beginnen met achttien clubs. Volgens RMC Sport is FC Metz de enige club die bezwaar heeft aangetekend om het aantal deelnemende clubs terug te schroeven naar achttien.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!