Nieuws

Henry ziet verandering in voetbalwereld: 'Je kon je zwakheden niet tonen'

Henry ziet verandering in voetbalwereld: 'Je kon je zwakheden niet tonen'

07-03-2022 09:47 Laatste update: 09:54

Thierry Henry ziet dat het taboe van mentale gezondheid langzamerhand wordt aangekaart in de voetbalwereld. De oud-topspits van onder meer Arsenal FC en FC Barcelona laat zich over het onderwerp uit in een interview met L'Équipe

Henry is tegenwoordig actief als analist van Amazon Prime en assistent-bondscoach bij de Belgische natiionale ploeg. Henry verwijst naar de documentaire Neymar: The Perfect Chaos, waarin de PSG-ster onder andere deelt hoe hij met druk omgaat. 

'Ja, Neymar speelt nu minder goed, maar dat heeft ook oorzaken. Hij heeft recentelijk al vaak gesproken over zijn welzijn, over de druk... Dus mijn eerste vraag was, is hij in orde? Hij praat tegen ons, maar horen we hem? Hij vraagt ​​om hulp, want er speelt van alles door zijn hoofd, zoals bij ieder mens', zegt Henry in gesprek met de krant. 

In de tijd van Henry was mentale gezondheid niet een onderwerp dat werd aangekaart. 'Huilen was in mijn tijd onmogelijk. Je kon je zwakheden niet tonen. Soms huilde ik alleen. Als iemand nu openlijk over een gevoelig onderwerp begint, kunnen we ons niet langer afwenden', aldus de oud-spits.

'Tegenwoordig denk ik dat kwetsbaar zijn een kracht is. Als je jezelf bevrijdt van een zware last, dan voel je je licht, loop je sneller, slaap je beter, eet je beter...', concludeert Henry.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!