Nieuws

Nijhuis baalt van de VAR bij NEC-AZ: 'Voor mij zijn de beelden duidelijk'

Nijhuis baalt van de VAR bij NEC-AZ: 'Voor mij zijn de beelden duidelijk'

06-03-2022 22:28 Laatste update: 22:44

Bas Nijhuis geeft toe dat de VAR had moeten ingrijpen na de goal van Jesper Karlsson in de wedstrijd tussen NEC en AZ. De Zweed nam de bal mee met de hand en dus had het doelpunt afgekeurd moeten worden.

De VAR greep echter tot verbazing van velen niet in. "Door hoe ik in kwam lopen zag ik de arm niet. Vanuit deze beelden zie ik de arm duidelijk wel", aldus Nijhuis tegenover ESPN.

"De goal had afgekeurd moeten worden. De VAR kijkt naar beelden rondom het moment. De eerste twee beelden waren voor mij duidelijk, maar het derde en vierde beeld maken het onduidelijk. Misschien dat de VAR zich daarop had gefocust, maar voor mij is het een handsbal", meldt de scheids.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3-1 overwinning voor AZ. De Alkmaarders blijven daardoor vierde staan in de Eredivisie en NEC blijft steken op een negende plek.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!