Barcelona kruipt door het oog van de naald: Memphis goud waard voor de Catalanen

06-03-2022 21:24

FC Barcelona heeft zondag op het nippertje gewonnen van Elche. De Catalanen kregen in de Primera División-uitwedstrijd in de slotfase een penalty, die feilloos werd benut door Memphis Depay.

Na vorige week tegen Athletic Bilbao zijn rentree te hebben opgeluisterd met een doelpunt, moest Memphis zondag 'gewoon' op de bank plaatsnemen naast Luuk de Jong. Met Frenkie de Jong in de basis was Barça voornemens de sterke serie van de afgelopen weken door te trekken.

Dit lukte aanvankelijk niet. De Catalanen konden via Frenkie op voorsprong komen, maar de Nederlander zag zijn inzet gekeerd worden op de lijn. Voor Elche was het vooral tegenhouden, maar de laagvlieger verraste vriend en vijand door kort voor rust brutaal de voorsprong te pakken. Nadat Tete Morente al eens rakelings over het doel van Marc-André ter Stegen had geschoten, stuurde Pedri onbedoeld Fidel weg. De Elche-aanvaller schoot raak met een schot in de verre hoek.

In de tweede helft ging Barcelona op jacht naar de gelijkmaker. Ferran Torres kwam in de ploeg voor Gavi en na een uur spelen bleek dit een gouden wissel. Na een voorzet vanaf rechts wilde Jordi Alba uithalen, maar zijn mislukte poging viel voor de voeten van Ferran. De Spanjaard kon vrijuit de 1-1 binnentikken.

Hierna kreeg de Spaanse aanvaller nog een kans op de 2-1. Twintig minuten voor tijd werd Frenkie de Jong naar de kant gehaald en vijf minuten daarna kwam Memphis het veld in. Opnieuw miste Ferran een grote kans op de 2-1, waarna Memphis zich met de wedstrijd ging bemoeien. De Oranje-international verdiende met een goede actie een strafschop en schoot deze zelf schitterend raak. Daarmee bepaalde de oud-PSV’er de einstand.

Dit is de elfde keer op rij dat de Catalanen niet verloren in de competitie. De ploeg van Xavi klimt daardoor naar de derde plek en heeft momenteel 48 punten.