Malacia openhartig over moeilijke Feyenoord-periode: 'Dat raakte me'

Malacia openhartig over moeilijke Feyenoord-periode: 'Dat raakte me'

13 oktober - 17:47
Eredivisie 0 Reacties

Inmiddels is Tyrell Malacia niet meer weg te denken uit de opstelling van Feyenoord. De linksback heeft de honderd officiële duels voor Feyenoord zelfs al gepasseerd. Bij ESPN blikt hij terug op zijn hoogte- en dieptepunten tot dusver.

Malacia maakte in de Champions League tegen Napoli zijn debuut voor Feyenoord. Hij kan het zich nog goed voor de geest halen. "Als jonge jongen je debuut maken in de Champions League is gewoon fantastisch. Na vijftien minuten keek ik op de klok en dacht ik dat ik dood ging, maar daarna voelde ik me top. Dan maak je zo laat ook nog via Jeremiah de winnende goal. Dat is toch geweldig", kijkt de linksback terug op zijn eerste wedstrijd bij ESPN.

Daarna ging het hard. "Ik moest er ineens staan", vervolgt Malacia, die met zijn achttien jaar snel in een klein dipje terechtkwam. Hij raakte zijn plek kwijt aan Ridgeciano Haps. "Ik speelde een reeks goede wedstrijden, maar daarna ging het wat minder. Ik was nog niet volwassen genoeg. Daar heb ik echt mee gevochten", stelt hij.

Na drie maanden bankzitten kreeg Malacia in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo een nieuwe kans. Hij scoorde en was zichtbaar aangeslagen. Voor de snelle back was het een afsluiting van vervelende privéomstandigheden. "Ik ben niet iemand die zijn emoties toont, maar dit raakte me gewoon opeens. Ik ben blij dat ik die goal heb gemaakt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie