Nieuws

Twente wint door goal van emotionele Pröpper van Cambuur

Twente wint door goal van emotionele Pröpper van Cambuur

06-03-2022 16:27 Laatste update: 21:12

FC Twente heeft zondag in de Eredivisie nipt gewonnen van SC Cambuur. Robin Pröpper maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

FC Twente trad in eigen huis aan tegenover een sterk gewijzigd Cambuur. De Friezen moesten Doke Schmidt en Mees Hoedemakers missen en Patrick Joosten startte op de bank. Zij werden vervangen door Jasper ter Heide, Mitchell Paulissen en David Sambissa. De Tukkers startten erg sterk aan de wedstrijd. Ze speelden goed voetbal en kregen gelijk een hoop kansen. Sonny Stevens hield het doel een aantal keer goed schoon bij inzetten van Daan Rots en Michel Vlap. Het lukte Twente ondanks het overwicht niet om de 1-0 te maken.

Cambuur-trainer Henk de Jong bracht Joosten en Marco Tol binnen de lijnen in de hoop om in de tweede helt meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dit lukte aardig, totdat de Enschedese ploeg toesloeg. Aanvoerder Pröpper schoot een afgevallen corner genadeloos hard raak via de binnenkant van de paal. De verdediger maakte alweer zijn vijfde treffer van het seizoen. Na de goal liet de broer van Davy Pröpper vol emotie de aanvoerdersband zien. Deze stond net als bij de andere wedstrijden in de Eredivisie in het teken van de oorlog in Oekraïne.  

De voorsprong voor de nummer vijf van de Eredivisie was terecht. Daarna had de ploeg van Ron Jans nog de kans om op 2-0 te komen via een penalty, maar Ricky van Wolfswinkel schoot de bal op de paal. Voor het resultaat maakte het niet meer uit. Door de overwinning verstevigt Twente de vijfde plaats en heeft het nu, weliswaar met een wedstrijd meer, evenveel punten als nummer vier AZ Alkmaar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s