Ten Hag betwist uitspraak BILD: 'Stap naar de absolute top is nooit makkelijk'

Ten Hag betwist uitspraak BILD: 'Stap naar de absolute top is nooit makkelijk'

13 oktober - 17:35
Eredivisie 0 Reacties

Erik ten Hag is blij met een serie toptalenten die zich bij Ajax opwerken om dragende krachten te worden, zo doelt hij op Jurriën Timber, Ryan Gravenberch en Devyne Rensch. Toch weet de oefenmeester dat talent niet alles is.

"Ajax heeft een van de beste jeugdopleidingen ter wereld", steekt Ten Hag van wal in gesprek met BILD. Dat eigen jeugd alleen niet genoeg is, blijkt uit de aankopen die Ten Hag in zijn eerste seizoen deed. "In mijn eerste half jaar merkte ik dat het team te jong was, dus we hebben de selectie versterkt met ervaren spelers als Dusan Tadic, Daley Blind en Davy Klaassen."

BILD suggereert dat Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong - die als talent furore maakten in het Ajax-shirt - het lastig hebben bij hun clubs in de absolute top. Deze aanname krijgt geen bijval van Ten Hag. "Met deze bewering ben ik het niet eens. De stap naar een absolute topclub is nooit makkelijk, al helemaal niet voor jonge spelers", stelt hij. 

"Bij je eigen club ken je de structuur, de filosofie en kan je jezelf volledig concentreren op je prestatie. Als je van club verandert, krijg je te maken met een compleet nieuwe omgeving. Desondanks zijn De Jong en De Ligt basisspelers en hebben ze al titels gewonnen bij Barça en Juve."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie