Nieuws

Laporta ontkent Haaland-geruchten: 'Geen ontmoeting, geen gesprek, niets'

Laporta ontkent Haaland-geruchten: 'Geen ontmoeting, geen gesprek, niets'

06-03-2022 11:36 Laatste update: 11:52

Joan Laporta ontkent het gerucht dat FC Barcelona-trainer Xavi Hernández met Jordi Cruijff naar Duitsland is afgereisd om met Erling Braut Haaland en diens zaakwaarnemer Mino Raiola te spreken over een eventuele transfer. De president van de Blaugranas maakt duidelijk dat de Catalanen altijd eerst naar een club zullen stappen voordat ze in gesprek gaan met de speler zelf. 

Laporta was zaterdagavond aanwezig op een supportersclubevenement in Orihuela, een stad in Alicante, meldt het Spaanse AS. Eerder deze week ontstond het gerucht dat Xavi samen met adviseur Cruijff naar München was afgereisd om in het geheim met Raiola en Haaland in gesprek te gaan, maar Laporta wil er niets van weten. "Ik ontken dat er onderhandelingen zijn geweest met Haaland. Geen ontmoeting, geen gesprek, niets. Of er een ontmoeting is geweest tussen Xavi en Haaland zijn mijn zaken niet, maar twee atleten kunnen wel over voetbal praten, denk ik."

De clubpresident stelt dat Barcelona altijd eerst naar de club zou stappen bij interesse voor een speler. "Het eerste wat we zouden doen is naar Borussia Dortmund gaan. Dat is zijn team." Laporta heeft er de afgelopen maanden geen geheim van gemaakt dat Haaland op het lijstje van Barcelona staat. De Catalanen wisten in januari al Pierre-Emerick Aubameyang en Adama Traoré aan te trekken en lijken bezig aan een opmars in de Primera División.

Barcelona gaat zondag op bezoek bij Elche CF. De twee ploegen trappen om 16.15 uur af.   

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!