Nieuws

Nederlands voetbal dit weekend in teken lhbtiq+-acceptatie: 'Helaas is het nodig'

Nederlands voetbal dit weekend in teken lhbtiq+-acceptatie: 'Helaas is het nodig'

13-10-2021 16:33 Laatste update: 16:34

Het betaald voetbal in Nederland vraagt dit weekend aandacht voor de acceptatie van lhbtiq+. Aanvoerders van alle clubs dragen komend voetbalweekend OneLove-aanvoerdersbanden, terwijl de lhbtig+-vlag op meerdere plekken zal prijken. 

De actie gebeurt een kleine week na de International Coming Out Day. De Eredivisie CV laat aan NU.nl weten te balen dat er in het voetbal speciale aandacht gevraagd moet worden voor acceptatie, aangezien het normaal zou moeten zijn. "Uit onderzoek van het Mulier Instituut (2021) onder spelers blijkt dat de algemene acceptatie van homo- en biseksualiteit in het voetbal een onvoldoende scoort (4,6), wat vergelijkbaar is met de resultaten uit 2014. Het is het vijfde jaar op rij dat we ons gezamenlijk inzetten voor lhbtiq+-acceptatie en helaas is dit dus nog steeds nodig."

Los van de OneLove-aanvoerdersbanden zullen de cornervlaggen de lhbtiq+-acceptatie uitstralen. Ook zijn er speciale speldjes en tenues zichtbaar, waar de lhbtiq+-vlag op staat. Telstar en FC Volendam hebben een eigen actie opgezet. Zij spelen het onderlinge duel in een speciaal ontworpen regenboogshirt. De actie voor lhbtig+-acceptatie is in 2017 in het leven geroepen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!