Nieuws

Sparta-aanvoerder: 'Het is heel makkelijk om nu Vitesse de schuld te geven'

Sparta-aanvoerder: 'Het is heel makkelijk om nu Vitesse de schuld te geven'

05-03-2022 08:36 Laatste update: 08:59

Adil Auassar is geschrokken door wat er vrijdagavond tijdens Vitesse - Sparta Rotterdam allemaal gebeurde. De aanvoerder van Sparta wil de schuld niet meteen bij Vitesse leggen.

"Ik ben in ieder geval blij dat iedereen heel is", vertelt Auassar voor de camera van ESPN na de gestaakte wedstrijd. Wat moet ik ervan zeggen? Het was een opeenstapeling van incidenten. Dieptriest, een schande, echt een schande", aldus Auassar.

De aanvoerder had graag gezien dat er werd ingegrepen. "Als er dan iets gebeurt met een supporter... Die steekt doodleuk over, staat even voor de keeper en wordt onderweg niet eens door een steward tegengehouden. Met alle respect. Als je dan niet ingrijpt, dan is de kans aanwezig dat er meerdere dingen gebeuren."

Toch geeft hij de schuld niet meteen aan de Arnhemse club. "Het is heel makkelijk vanuit mijn positie om nu Vitesse de schuld te gaan geven. Maar je moet je gasten goed verzorgen. Als je dat niet voor elkaar kan krijgen, dan ben je de laatste die hier wat over mag zeggen", doelt hij op de schermutselingen tussen de twee clubs in de catacomben na de wedstrijd. "Ik denk dat in Nederland, niet alleen op het voetbalveld maar ook naast het veld, de straffen flink hoger mogen komen te liggen", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!