Zirkzee vertelt over verwijderen van Instagram-posts: 'Heb het toen even uitgezet'

Zirkzee vertelt over verwijderen van Instagram-posts: 'Heb het toen even uitgezet'

Joshua Zirkzee heeft kort teruggeblikt op het moment dat hij zijn Instagram-profiel op zwart gooide. Dat deed de twintigjarige spits vlak na zijn veelbesproken misser tegen Ajax, waardoor hij veel haatreacties kreeg.

In de voorbereiding speelde Zirkzee met Bayern München tegen Ajax. De Nederlander leek toen te scoren tegen de Amsterdammers, maar wist zijn kans voor open doel niet te verzilveren. Niet lang na dat moment verwijderde Zirkzee al zijn posts en zijn profielfoto van Instagram.

"Laat ik het erop houden dat er berichten kwamen die daar niet thuis horen", vertelt hij daarover bij Voetbal International. "Nergens. Toen heb ik het even uitgezet. Nu kunnen alleen vrienden en maatjes van me nog reageren op foto's."

Inmiddels speelt Zirkzee op huurbasis bij RSC Anderlecht. De jeugdinternational kende een prima start in België, maar kwam matig voor de dag in de Conference League-ontmoetingen met Vitesse. "Ik ervaarde druk", blikt hij terug. "Ik wilde me te graag aan Nederland laten zien. Daar was ik in mijn kop te veel mee bezig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie