Israël geeft mysterieuze tip over mogelijke WK-organisatie met 'Arabische buren'

Israël geeft mysterieuze tip over mogelijke WK-organisatie met 'Arabische buren'

De kans lijkt aanwezig dat Israël samen met de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein het WK van 2030 wil organiseren. Deze week ging FIFA-voorzitter Gianni Infantino op bezoek in Israël en sprak hij met minister-president Naftali Bennett over het plan.

Op Twitter deelde Bennett een foto met Infantino. 'Het was een genoegen om u te ontmoeten en naar uw idee te luisteren over Israël als gastheer van het WK in 2030, samen met onze Arabische buren. Dat is een doel waar we allemaal naartoe kunnen werken', luidt het bijschrift. Lokale media denken dat de minister-president met 'Arabische buren' doelt op Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten.

Als Israël daadwerkelijk het WK wil organiseren met die landen, is dat gerust opmerkelijk te noemen. In de regio heersen namelijk al langer politieke spanningen. Ook is Israël al een aantal jaar lid van de UEFA, in tegenstelling tot Bahrein en de VAE.

Het plan van Israël is echter nog pril en er zijn meer gegadigden om het WK in 2030 te organiseren. Marokko kijkt naar de mogelijkheden om het toernooi naar Noord-Afrika te halen en Argentinië, Chili, Uruguay en Paraguay willen zich mogelijk met zijn vieren kandidaat stellen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie