Nieuws

Manuel Neuer keert mogelijk snel terug: 'Afwachten hoe de knie reageert'

Manuel Neuer keert mogelijk snel terug: 'Afwachten hoe de knie reageert'

04-03-2022 18:07

Manuel Neuer is op de weg terug bij Bayern München. De international van Duitsland onderging in februari een knieoperatie, maar kan wellicht spoedig terugkeren in de selectie van Julian Nagelsmann.

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel tussen Der Rekordmeister en Bayer Leverkusen gaf Nagelsmann een update over de blessure van Neuer. "Manu deed vandaag voor het eerst weer iets meer, ook tijdens de teamtraining", aldus de Duitse oefenmeester. "Het ziet er goed uit. Hij voelt nog steeds een steekje als hij moet opstaan ​​uit een diepe kniebuiging. Morgen is hij geen optie voor de ploeg, dat zou naïef zijn." 

Bayern München neemt het dinsdag in de Champions League op tegen RB Salzburg. Nagelsmann laat weten dat de mogelijkheid er is dat Neuer voor de return in de achtste finale van het miljardenbal terugkeert in de wedstrijdselectie. "We zullen moeten afwachten of het verstandig is om hem voor de wedstrijd tegen Salzburg in de selectie op te nemen. We moeten twee à drie dagen wachten hoe de knie reageert."

De heenwedstrijd in de achtste finale van de Champions League tussen Bayern München en RB Salzburg eindigde in een 1-1 gelijkspel. Dinsdag om 21.00 strijden de ploegen in de Allianz Arena op een plek in de kwartfinale.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!