'FIFA onthult salaris van PSV'er Zahavi: miljoenen per jaar en forse tekenbonus'

'FIFA onthult salaris van PSV'er Zahavi: miljoenen per jaar en forse tekenbonus'

13 oktober - 14:35
Eredivisie 0 Reacties

Er is meer duidelijk geworden over de transfer van Eran Zahavi naar PSV, die een jaar geleden plaatsvond. Door een conflict met zijn oude club Guangzhou R&F kon hij transfervrij de overstap maken naar Eindhoven. PSV heeft in twee seizoenen echter wel zes miljoen euro op tafel gelegd voor de diensten van Zahavi.

Eigenlijk liep het contract van Zahavi in China tot eind 2020 door. In september raakte de inmiddels 34-jarige spits in conflict met Guangzhou. Zahavi besloot toen naar Israël te reizen voor interlands, terwijl er op datzelfde moment wedstrijden in de Chinese competitie gepland stonden. Bij terugkomst in China moest de 69-voudig international ook in quarantaine, waardoor Guangzhou hem niet wilde afstaan. Zahavi besloot echter gewoon uit te komen voor zijn land.

Daar was Guangzhou niet bepaald blij mee. De club zette een streep door de naam van Zahavi op de spelerslijst, weet Voetbal International na het inzien van FIFA-documenten. De dagen daarna voerden Zahavi en Guangzhou discussies over het salaris dat de routinier nog tegoed had. Nadat hij niets meer hoorde vanuit China, besloot Zahavi om zijn contract op 19 september te beëindigen. Eén dag later tekende hij bij PSV.

De arbitragecommissie van de FIFA heeft zich gebogen over de zaak. Daardoor is nu ook het loon van Zahavi bij PSV bekend. Formeel verdient de aanvaller één miljoen euro per jaar, voor een duur van twee seizoenen. Zahavi kreeg daar echter nog een tekenbonus van vier miljoen bij, die over verschillende termijnen is uitgesmeerd. Al met al betaalt PSV in twee seizoenen dus zes miljoen euro aan Zahavi.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie