Wedstrijdverslag

Agüero maakt na blessureleed officieus Barça-debuut en komt direct tot scoren

Agüero maakt na blessureleed officieus Barça-debuut en komt direct tot scoren

13-10-2021 14:14 Laatste update: 16:19

Sergio Agüero heeft zijn officieuze debuut gemaakt voor FC Barcelona. De Argentijnse spits liep vlak na zijn overstap naar Catalonië een blessure op, waardoor hij de laatste weken uit de roulatie was. Bij zijn eerste minuten in het Barça-shirt wist Agüero direct te scoren.

Recent werd bekend dat Agüero samen met Ousmane Dembélé de groepstraining hervatte bij Barcelona. Nu heeft eerstgenoemde ook zijn eerste minuten na zijn blessure erop zitten. In een oefenduel met Cornellà stond Agüero een half uur op het veld. De 101-voudig international nam zelfs één van de twee Barça-treffers op zijn rekening.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel. Het was eigenlijk de bedoeling dat Dembélé, die lang kampte met een knieblessure, ook zijn rentree zou maken in het oefenduel. Daar zagen Ronald Koeman en zijn staf echter vanaf.

In de komende dagen keren de internationals van Barça weer terug bij hun club. De Spanjaarden Sergio Busquets, Eric García, Sergi Roberto en Gavi hebben zich al gemeld bij Koeman. Aanstaande zondag hervat Barcelona de competitie: er staat dan een thuiswedstrijd tegen Valencia op de rol.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!