Nieuws

Spaan geeft PSV'er groot compliment: 'Een jonge Van Hanegem'

Spaan geeft PSV'er groot compliment: 'Een jonge Van Hanegem'

03-03-2022 18:33

Henk Spaan is te spreken over de wedstrijd van Joey Veerman in de halve finale van de KNVB Beker. De sportjournalist trekt in zijn column in Het Parool zelfs de vergelijking met een jonge Willem van Hanegem. Calvin Stengs kan na zijn bekerduel in Frankrijk ook op lof rekenen. 

In zijn column Spaan Geeft Punten begint Spaan over de tenues van de Eindhovenaren. 'Ik denk dat het amandelkleurige shirt een verzamelobject kan worden waarmee Theo Maassen graag over de markt wil lopen. "Kijk daar loopt Theo met dat uitshirt van 2022,” zouden de mensen zeggen. "Het seizoen dat Veerman doorbrak."'

Spaan ziet gelijkenissen tussen Veerman en een legendarische voetballer uit zijn tijd. 'Vergelijken met voetballers van weleer wordt vaak gedaan. Zo heeft Veerman de blik en de touch van een jonge Van Hanegem. Over vijf jaar weet hij hoe je een elleboog het beste kan gebruiken', besluit Spaan. Veerman maakte de winnende treffer in het bekerduel met Go Ahead Eagles en werd door velen gezien als de man van de wedstrijd. Spaan geeft Veerman een acht voor zijn optreden.

Calvin Stengs krijgt eveneens een acht. 'We vertelden verhalen over helden die een bekerwedstrijd uitspeelden met een gebroken been of een schedelbasisfractuur. Dat was de Cup. Nu zijn bekerwedstrijden gelegenheden voor reserves ‘om zich te laten zien’. Dat deed Calvin Stengs dinsdag in de wedstrijd Nice-Versailles uitstekend', schrijft Spaan. 'Stengs was goed. De ster was Gouiri, wat niemand zal verbazen.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!