Nieuws

'Neres verlaat Oekraïne mogelijk definitief en kan terugkeren naar vaderland'

'Neres verlaat Oekraïne mogelijk definitief en kan terugkeren naar vaderland'

03-03-2022 17:18 Laatste update: 19:59

David Neres laat FC Shakhtar Donetsk mogelijk snel achter zich. Nadat de Braziliaan moest vluchten uit Oekraïne, heeft zowel Flamengo als São Paulo naar verluidt interesse.

Volgens het Braziliaanse Jornal O Dia zou Shakhtar een vraagprijs van minimaal twaalf miljoen euro hanteren voor de buitenspeler. Voor de Braziliaanse clubs is dit te gortig. Zij denken eerder aan een huurovereenkomst.

De 25-jarige Neres transfereerde in januari van Ajax naar de Oekraïense club voor om en nabij hetzelfde bedrag en dit kon door variabelen oplopen tot zestien miljoen euro. De ex-Ajacied tekende tot januari 2027, maar de kans is groot dat hij wegens de oorlog met Rusland niet snel zal terugkeren.

Neres zat opgesloten in Oekraïne. Door hulp van UEFA-baas Aleksander Čeferin kon de Braziliaans-international het land ontvluchten. Woensdag had de vriendin van Neres nog de nodige kritiek op Ajax, dat volgens haar niet wilde helpen en niets om Neres gaf.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!