Nieuws

Bony is gelukkig bij NEC: 'Die fluitconcerten verdwijnen alleen door te presteren'

Bony is gelukkig bij NEC: 'Die fluitconcerten verdwijnen alleen door te presteren'

03-03-2022 16:29

Wilfried Bony is blij met de kans die NEC hem geboden heeft en trekt zich niks aan van de fluitconcerten van de aanhang. De Ivoriaan kan zich eindelijk weer voetballer noemen, na een jaar niet te hebben gespeeld.

Momenteel is Bony nog geblesseerd na zijn teleurstellende debuut tegen Go Ahead Eagles. De spits viel al na twintig minuten uit met een hamstringblessure. Bony werd in dat duel uitgefloten door een deel van de NEC-fans, vanwege zijn verleden bij aartsrivaal Vitesse. "Het is heel normaal. Wat verwacht je anders? Het is aan mij die volledige mentaliteitsverandering te maken bij de mensen. Dat kan alleen op het veld. Door te presteren", aldus Bony tegenover Omroep Gelderland.

De voormalig Eredivisie-topscorer ligt tot het einde van het seizoen vast bij de Nijmegenaren, maar als het aan hem ligt blijft het daar niet bij. "Binnenkort gaan we om tafel om over de toekomst te praten. Het is aan de club. Ik wil graag blijven. Voor meerdere jaren. Als het aan mij ligt, voetbal ik de komende jaren hier bij NEC."

Bij Vitesse kende Bony een succesvolle periode. Hij scoorde 42 goals in 65 wedstrijden voor de Arnhemmers en verdiende daarmee een transfer naar Swansea City. Daar maakte hij zoveel indruk dat Manchester City hem aantrok, maar dat werd geen succes. Nu is hij terug in Nederland. "Ik voel me prettig in Nederland. Het is mijn tweede huis", sluit Bony af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!