Nieuws

Uitspraak 'de scheidsrechters schijten op ons' bestraft: PSG'er geschorst

Uitspraak 'de scheidsrechters schijten op ons' bestraft: PSG'er geschorst

03-03-2022 12:18 Laatste update: 12:35

Marco Verratti liet zich na afloop van de afgetekende 3-1 nederlaag van zijn werkgever Paris Saint-Germain op bezoek bij FC Nantes kritisch uit over de dienstdoende arbiter. De Franse tuchtcommissie heeft besloten de Italiaan te schorsen naar aanleiding van zijn uitspraken.

Verratti zei onder meer dat 'de scheidsrechters op ons schijten', na afloop van de wedstrijd. Die stelling was tegen het zere been van de ethische commissie van de Franse voetbalbond, die de zaak overdroeg aan de tuchtcommissie. Dat orgaan heeft nu besloten om Verratti een schorsing voor één duel te geven.

Volgens de regelementen kan er een schorsing voor drie tot vijf wedstrijden worden opgelegd, dus lijkt de uitsluiting voor Verratti mee te vallen. Het duel met OGC Nice van 8 maart moet de kleine dribbelaar dus noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. Daarnaast is er nog een voorwaardelijke straf van één duel in de schorsing opgenomen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!