Nieuws

Mbappé-achtige cijfers voor Nkunku: 'Duurste speler zonder interland'

Mbappé-achtige cijfers voor Nkunku: 'Duurste speler zonder interland'

03-03-2022 11:45

Christopher Nkunku verkeert dit seizoen in de vorm van zijn leven bij RB Leipzig. De aanvallende middenvelder is dankzij zijn doelpuntendrift een gewild transferdoelwit voor Europese topclubs. Duitse media zijn lyrisch over de spelverdeler na zijn nieuwe hoofdrol.

Ook woensdag was het weer raak voor de Fransman: hij was twee keer trefzeker tegen Hannover 96 in de kwartfinale van de DFB-Pokal en zette met zijn doelpunten Die Roten Bullen op het juiste spoor. Uiteindelijk werd er met 0-4 gewonnen van de ploeg waar Mark Diemers onder contract staat. 'De duurste speler zonder interland', schrijft BILD naar aanleiding van die wedstrijd.

Der Spiegel ziet niet voor het eerst deze jaargang een 'Nkunku-show'. Volgens de krant bestaat er geen twijfel over en is de 24-jarige nummer tien 'dé speler van het seizoen'. Eerder noemde de krant hem al 'de beste niet-Bayern en niet-Dortmund-speler' van de Bundesliga. De Frankfurter Allgemeine Zeitung is haast verbaasd dat Nkunku bij Paris Saint-Germain niet 'voorbij wereldsterren als Neymar en Kylian Mbappé' wist te komen.

Nkunku draagt niet alleen via doelpunten (25) en assists (dertien) bij aan het spel van Leipzig, volgens Der Kicker. 'Hij zorgt ervoor dat Leipzig ontspannen over het veld beweegt. En zet ze ook steeds op koers voor een resultaat. Niet enkel de cijfers maken hem waardevol voor deze club', aldus de krant.

BILD berichtte in februari al dat Manchester United de Bundesliga-sensatie graag naar de Premier League wil halen. Naar verluidt heeft de Engelse grootmacht 62 miljoen euro over voor Nkunku. Bij Leipzig wordt er gniffelend teruggedacht aan de dertien miljoen euro die de Duitsers in 2019 aan Paris Saint-Germain betaalden voor de middenvelder. De minimale vraagprijs die Leipzig zou hanteren bedraagt 75 miljoen euro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!