Nieuws

'Cerny hervat groepstraining FC Twente: alle lichten staan op groen'

'Cerny hervat groepstraining FC Twente: alle lichten staan op groen'

13-10-2021 10:27 Laatste update: 10:35

Vaclav Cerny maakt woensdag zijn rentree op het trainingsveld van FC Twente. De behendige buitenspeler scheurde in januari van dit jaar zijn kruisband en bevindt zich in de laatste fase van zijn herstel. 

'Alle lichten staan op groen', weet het Twentse Tubantia. De rem zit er echter nog wel op, aangezien Cerny fysieke contacten nog moet vermijden. Toch is het hervatten van de groepstraining een hele stap voor de Tsjech, die tegen zijn oude ploeg Ajax voor de tweede keer in zijn nog prille loopbaan zijn kruisband afscheurde.

Wanneer Cerny weer wedstrijdminuten kan maken, is niet bekend. Onlangs gaf hij bij VoetbalTijd aan dat hij zelf verwacht voor de winterstop nog minuten te maken in de Eredivisie. FC Twente geeft de vleugelflitser in elk geval alle tijd om te revalideren en legt geen druk bij Cerny door hem een einddatum van zijn herstel te geven. Het wederzijdse vertrouwen betaalde zich uit in een definitieve overstap naar Enschede, waar Cerny nog vastligt tot medio 2023. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!