Wedstrijdverslag

Waanzinnige kanonskogel Guedes schiet Valencia naar finale Copa del Rey

Waanzinnige kanonskogel Guedes schiet Valencia naar finale Copa del Rey

02-03-2022 23:37 Laatste update: 03-03-2022 07:00

Valencia heeft zich voor de finale van de Copa del Rey geplaatst. Zonder de geblesseerde Jasper Cillessen wonnen Los Che met 1-0 van Athletic Club de Bilbao. Een fantastische treffer van Gonçalo Guedes was het absolute hoogtepunt van de avond.

Guedes kan voorlopig niet meer stuk bij de fans van Valencia. Een afvallende bal werd rustig gecontroleerd door de aanvaller. Vervolgens tikte hij het speeltuig rustig opzij om vervolgens verwoestend binnen te pegelen vanaf een meter of 25. Die treffer bleek goud waard voor de ploeg uit de sinaasappelstad.

Aangezien er met 1-1 werd gelijkgespeeld tijdens de heenwedstrijd in Baskenland, volstond de 1-0 zege op Atletic de Bilbao in eigen huis. Dankzij de overwinning is de eerste finalist van het Spaanse bekertoernooi bekend.

Eén ding is zeker: zowel Atlético Madrid, FC Barcelona als Real Madrid zijn reeds uitgeschakeld in de strijd om de Copa del Rey. In de andere finale maken Real Betis en Rayo Vallecano uit wie de tegenstander wordt. De Verdiblancos verdedigen een 2-1 voorsprong uit het heenduel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!