Nkunku vervolgt waanzinnig seizoen en velt oordeel over Diemers' Hannover 96

02-03-2022 20:34

Mark Diemers heeft in de kwartfinale van de DFB-Pokal niet voor een stunt kunnen zorgen. De Nederlander ging met Hannover 96 hard onderuit tegen Bundesliga-topclub RB Leipzig: 0-4.

Een dubbelslag van Christopher Nkunku in een tijdsbestek van vijf minuten zorgde er halverwege de eerste helft voor dat de thuisploeg tegen een 0-2 achterstand aankeek. Vooral de tweede treffer was van grote schoonheid. Eerst omspeelde hij doelman Ron-Robert Zieler om vervolgens Marcel Franke uit te kappen en de bal in een leeg doel te schuiven.

Er staat dit seizoen überhaupt geen maat op Nkunku: in 36 officiële duels was de aanvallende middenvelder goed voor 25 treffers en daarnaast gaf hij ook nog eens dertien assist. Zijn betrokkenheid bij een treffer is dus meer dan één per wedstrijd die hij speelt.

In de tweede helft liepen Die Roten Bullen nog verder uit. Eerst was het Konraid Laimer die op aangeven van André Silva de 0-3 aantekende. Het slotakkoord was voor de Portugese spits. Oud-PSV'er Angeliño gaf voor en de goaltjesdief bepaalde de eindstand op 0-4. Diemers kon zijn coach Christoph Dabrowski niet bekoren en bleef in de rust achter in de kleedkamer.