Nieuws

Shevchenko doet emotionele oproep: 'Ik smeek jullie om de oorlog te stoppen'

Shevchenko doet emotionele oproep: 'Ik smeek jullie om de oorlog te stoppen'

02-03-2022 20:24

Andriy Shevchenko heeft bij Sky Sports een emotionele oproep gedaan. Hij hoopt met zijn toespraak (in het Russisch) ervoor te zorgen dat de oorlog die Rusland met Oekraïne begon een halt wordt toegeroepen.

Op 24 februari begon Rusland de annexatie van grote delen van Oekraïne. Shevchenko, legendarische voetballer van het getroffen land, doet in de studio van Sky Sports een beroep op alle Russen. "Ik zou jullie willen vragen hoe jullie dit kunnen tolereren? Ik smeek jullie nu er nog tijd is, om de oorlog te stoppen", vertelt hij in het Russisch.

Vervolgens moedigt de voormalig topspits van onder meer AC Milan en Chelsea de Russische staatsburgers over te gaan tot protest. "Ga de straat op en geef je mening. Je kunt de oorlog stoppen. Jullie moeten dit doen", geeft hij tot slot aan. Bij de gevechten tussen Rusland en Oekraïne kwamen volgens het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid tot nu toe 352 burgers om het leven. Volgens het Russische ministerie van Defensie zijn er 498 soldaten aan de kant van Rusland om het leven gekomen tegenover 2.800 troepen van Oekraïne.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!